Nowy punkt cukierni-piekarni "Eres". Działają z miłości i pasji do chleba

Mówią, że są pasjonatami chleba i tą pasją chcą zarazić swoich klientów. Rodzinna sieć piekarni-cukierni "Eres" z Trójmiasta otworzyła właśnie kolejny punkt. - Chętnie wsłuchujemy się w opinie klientów. Krytyka, jak i dobre słowo bardzo nas budują. Mamy jeszcze bardzo wiele do zaoferowania, to dopiero początek naszej chlebowej drogi - zapowiada Mariusz Wierzchowski, właściciel piekarni.



Piekarnie-cukiernie "Eres" w Trójmieście. Adresy punktów



Chleb to nie wszystko. Oferowane są np. torty na zamówienie.
Chleb to nie wszystko. Oferowane są np. torty na zamówienie. mat. prasowe
Piekarnia-cukiernia "Eres" 15 sierpnia tego roku będzie obchodzić swoje trzecie urodziny. Powstała w miejscu działającej wcześniej piekarni, która istniała od 1936 roku. To zobowiązuje, dlatego wszystkie zakwasy nowego zakładu wyprowadzano autorsko - od podstaw. Pieczywo na bazie własnych receptur formowane jest ręcznie.

- Pracuję jako piekarz 27 lat. Mój upór, ambicja, motywacja doprowadziły mnie do tego miejsca, w którym jestem. Chciałbym, by ludzie otworzyli się na zdrowe pieczywo, by zaufali nam, że u nas nie ma kompromisu, chleb żytni to chleb żytni, bez dodatku grama mąki pszennej. Nasz chleb nie jest kwaśny, co jest bardzo ważne dla ludzi cierpiących na dolegliwości żołądkowe. Kiszonki są bardzo zdrowe. A kwasy są niczym innym jak kiszonkami - podkreśla Mariusz Wierzchowski.
W punktach piekarni-cukierni "Eres" na terenie Trójmiasta zatrudnieni są wykwalifikowani piekarze i cukiernicy. Dbają oni o najwyższy standard produkcji pieczywa.

- Przeprowadzamy się właśnie do większego lokalu, gdzie będziemy czekali na naszych klientów. Ale to nie udałoby się, gdyby nie pasja, zespół i wspólna praca. Bo pracujemy wszyscy - ja, moja żona, córka, syn oraz zięć. Nasze grono pracowników znacznie się powiększyło. Dziś jesteśmy jedną z najbardziej rozwijających się piekarni w Trójmieście. To głównie dlatego, że to co robimy - to tylko i wyłącznie z pasji do chleba.
Piekarze i cukiernicy "Eres" zaznaczają, że chleb, który oferują nie jest taki jak wszystkie.

Piekarnia-cukiernia "Eres" otworzyła niedawno kolejny punkt.
Piekarnia-cukiernia "Eres" otworzyła niedawno kolejny punkt. mat. prasowe
- Skupiamy się głównie na tym, by nasz klient nie faszerował się chemią, zbędnymi dodatkami. Nasz zakład produkuje pieczywo na naturalnych składnikach, na naturalnym żytnim zakwasie, zakwasie orkiszowym i zakwasie gryczanym oraz razowym. Produkujemy również chleby żytnie z mąki BIO. Całe pieczywo jest formowane ręcznie - wyliczają.

Oprócz chleba wachlarz słodkości



Jednak nie samym chlebem człowiek żyje. Właśnie dlatego w rodzinnej sieci piekarni "Eres" klienci mogą spróbować całego wachlarzu słodkości.

Wyroby cukiernicze piekarni-cukierni charakteryzują się tym, że do ich produkcji używane jest wyłącznie masło oraz świeże jaja, które codziennie trafiają do zakładu z wyselekcjonowanej fermy. Sprzedaż prowadzona jest głównie w sklepach firmowych, usytuowanych na terenie Trójmiasta.

- Piekarnictwo, cukiernictwo to nasze pasje, dają nam ogromną satysfakcję i poczucie szczęścia. Chcemy tą pasją zarazić naszych klientów, oferując im to, co mamy najlepsze - podsumowuje Mariusz Wierzchowski.
Piekarnia-cukiernia "Eres" oferuje całą gamę wypieków.
Piekarnia-cukiernia "Eres" oferuje całą gamę wypieków. mat. prasowe

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

 

Ludzie biznesu

Krzysztof Stepokura

Prezes formy Eurotel. W 1994 roku założył firmę telekomunikacyjną Martel, która od 1996 roku była...

Najczęściej czytane