stat

Śniadanie biznesowe i nowa odsłona hotelu Novotel Marina

Podczas śniadania biznesowego, które odbyło się w środowy poranek, zaprezentowano hotel Novotel Gdańsk Marina w nowej odsłonie.
Podczas śniadania biznesowego, które odbyło się w środowy poranek, zaprezentowano hotel Novotel Gdańsk Marina w nowej odsłonie. fot. Lucyna Pęsik/Trojmiasto.pl

W środowy poranek w hotelu Novotel Marina Gdańsk odbyło się śniadanie biznesowe. Wiosenne menu przygotował szef kuchni, Andrzej Wielgosiński. Najważniejszym punktem było jednak zaprezentowanie hotelu w nowej odsłonie.



Hotel Novotel Marina znajduje się kilkadziesiąt metrów od plaży w Jelitkowie. zobacz na mapie Gdańska W hotelu dostępny jest klub fitness z widokiem na ogród i plażę, a także basen i sauna. Lokalizacja to jeden z największych jego atutów, podobnie jak ciekawa, ponad trzydziestoletnia historia funkcjonowania.

Hotel, kiedyś funkcjonujący pod nazwą Orbis Marina, otworzył swoje podwoje w 1985 roku i był jednym z najnowocześniejszych na tamte czasy obiektów. Toczyło się tu życie towarzyskie, funkcjonowało kasyno, w którym często bywał znany gangster Nikodem Skotarczak, pseudonim Nikoś, a także bar i kręgielnia, w której wieczory spędzali nie tylko turyści, ale również mieszkańcy Trójmiasta. Hotel był też jednym z głównych miejsc pobytu gwiazd festiwalu muzycznego, odbywającego się co roku w sopockiej Operze Leśnej. Gościły tu również sławy zagraniczne, m.in. Tina Turner, Boney M czy Modern Talking.

Spotkanie rozpoczęło się od przemówienia dyrektora hotelu, Krzysztofa Arcymana.

- Chciałbym powitać państwa w naszym zmodernizowanym hotelu. Oddajemy hotel po remoncie, który trwał pół roku. Oddajemy 132 nowe, wyremontowane pokoje. Dzisiejszym śniadaniem chcielibyśmy zainaugurować sezon w hotelu z nowym obliczem. Mam tu na myśli nie tylko sezon turystyczny, ale także konferencyjny, bo klient biznesowy jest dla nas równie ważny - mówił Krzysztof Arcyman.

Wydarzenia biznesowe w Trójmieście


Najważniejszym punktem spotkania było zaprezentowanie nowych pokoi - po generalnej modernizacji, której pierwszy etap właśnie został ukończony. Goście oprowadzeni zostali po reprezentacyjnych pokojach na siódmym piętrze hotelu. Zaskoczeniem dla zwiedzających byli pracownicy hotelu, którzy tego poranka wcielili się w rolę gości hotelowych.

W pokojach panuje marynistyczny wystrój: przeważają odcienie błękitu, bieli, przełamane drewnianymi akcentami. Znajdziemy tu grafiki nawiązujące do położenia hotelu - na styku Gdańska i Sopotu. Z każdego pokoju jest widok na Bałtyk, co wpływa na ich atrakcyjność.

Konferencje biznesowe za miastem


Szef kuchni, Andrzej Wielgosiński, postawił sobie za zadanie, żeby śniadanie było świeże, lekkie, zdrowe i wiosenne. Duża ilość warzyw, pasty warzywne, zdrowe przekąski i świeżo wyciskane soki wpisały się we wszechobecny nurt zdrowego stylu życia.

Goście mieli również okazję wziąć udział w konkursie o historii hotelu.

Opinie (17) 2 zablokowane

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Moim zdaniem

Ludzie biznesu

Bożena Batycka

Była prezes i właściciel firmy Batycki. Firma działa od 1948 r. i jest najstarszą w Polsce firmą...