• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Szydłowski piekarzem roku

erka
13 września 2010 (artykuł sprzed 13 lat) 
Andrzej Szydłowski otrzymał z rąk prezydent Światowej Unii Piekarzy Petera Beckera nagrodę  dla najlepszego ma świecie piekarza roku 2009. 
Andrzej Szydłowski otrzymał z rąk prezydent Światowej Unii Piekarzy Petera Beckera nagrodę  dla najlepszego ma świecie piekarza roku 2009.

Znany trójmiejski piekarz i cukiernik, Andrzej Szydłowski, odebrał nagrodę dla najlepszego ma świecie piekarza roku 2009.



W sobotę w Sopockim Domu Zdrojowym obył się jubileusz 65-lecia firmy Szydłowski. Z tej okazji specjalną nagrodę dla najlepszego piekarza na świecie wręczył Andrzejowi Szydłowskiemu prezydent Światowej Unii Piekarzy Peter Becker.

Dziś Szydłowscy prowadza sieć sklepów firmowych, które oferują 100 produktów piekarniczych i 150 cukierniczych, cukiernie i hotel.

Firma i Hotel Szydłowski to przeszło 60 lat tradycji. Działalność rozpoczął w 1945 roku senior rodu - Józef Szydłowski, zakładając piekarnię-cukiernię. Syn Józefa - Andrzej Szydłowski kontynuuje z powodzeniem dzieło ojca. W 1998 roku otworzył hotel w Gdańsku Wrzeszczu.

Rodzeństwo Małgorzata, Paweł i Jacek to już trzecie pokolenie rodu Szydłowski. Obecnie rodzina prowadzi Piekarnię-Cukiernię "Szydłowski" z siecią sklepów w Trójmieście, Hotel "Szydłowski" Gdańsk oraz Cafe Ferber w Gdańsku i Sopocie.
erka

Miejsca

Opinie (44) 3 zablokowane

  • (1)

    wyroby Szydlowskiego rzeczywiscie dobre, ale ceny kosmiczne. Np. za duzy chleb razowy zaplacilam u Szydlowskiego 5,40 zl, a np. u Pellowskiego 3,60 zl. (wyroby porownywalne).Po co tak przeplacac za chleb, skoro konkurencja ma rownie dobre wyroby, ale w "przyzwoitych" cenach.

    • 27 1

    • ludzie!!

      upellowskiego nie kupuje za sam fakt tego jakim jest czlowiekiem...

      • 0 0

  • a ja wolę Pellowskiego (2)

    w razowym ze słonecznikiem, który tak lubisz jednym ze składników jest smalec;

    • 11 2

    • a skąd to wiesz ? (1)

      jw

      • 0 0

      • heh

        jak byś cie chcieli wiedziec smalec to najzdrowszy z tłuszczy do jedzenia

        • 0 0

  • Tlusty czwartek 2015'-OKAZJA ZLUPIC NAJBIEDNIEJSZYCH Z SOPOTU!!!

    To jest skandal, zlodziejstwo jakich malo w trojmieskich sklepach, cukierniach i piekarniach dzis poaczki z najlepszym nadzieniem w stylu karmel lub adwokat mozna kupic za jedyne 1,90, natomiast z nadzieniem roznanym mozna kupic za 1,60. Slynna w-z sprzedaje dzis poczaczki po 1,90 i to sie nazywa zarobic z umiarem i podtrzymac tradycje. Natomiast biedny pan szydlowski musi zarobic podwojnie na naprawde biednych emerytach z sopotu. Wszystkim wiadomo ze sopot to miasto starszych ludzi, ktorzy podtrzymuja tradycje a czesto stan zdrowia nie pozwala im udac sie dalej gdzie mogliby kupic taniej. Tak wiec nic by sie nie stalo jakby tego dnia pan szydlowski zrobil gest i dal im te poczaki w cenie realnej jakie sa ogolnie dostepne w trojmiescie. Jego paczki nie nalezace wcale do luksusu kosztuja dzis jedyne 2,90. To po prsotu rozboj w bialy dzien i zwykla pazernosc, jest okazja trzeba zlupic klientow i to jeszcze tych najbiedniejszych. Ludzie powinni w zwiazku z takim zlodziejstwem zbuntowac sie i dzis omijac te sklepy i cukiernie szydlowskiego. Ten pan dzis powinien dostac nagrode pazerniaka roku a nie najlepszego piekarza. Przykre to panie szydlowski ze postepuje pan w taki sposob, a przeciez nie musi pan liczyc co miesiac budzetu domowego i zastanawiac sie czy wystarczy panu na oplaty, lekarstwo i skromne przezycie, co niestety musza czynic kazdego dnia bedni emeryci z sopotu i nie tylko!!!

    • 1 0

  • super

    Najlepsze pieczywo na świecie ale u Marka Szydłowskiego

    • 0 0

  • chleb razowy bez słonecznika

    Uwaga jaką mam dotyczy piekarni Pana Marka przy Pilotów 3.Zdarza się mi kupić chleb razowy krojony nie nadający się do spożycia - w środku jest jedna wielka gumowata kluska.Raz poszedłem oddać taki właśnie nieudany egzemplarz,spowodowałem tą reklamacją zakłopotanie ekspedientki - nie podważała mojej racji co do jakości zakupionego chleba - ale obawiała się że sama będzie musiała pokryć koszt - ponieważ nie miałem paragonu.Mimo to Pani wymieniła mi chleb.Jednak chodzi mi o to że taki złej jakości chleb zdarza się rzadko - ale jak się trafi to naprawdę nie nadaje się do zjedzenia.Przyczyn tego zdarzenia może być kilka - nie mnie jednak ich szukać - nie chcę też uchodzić w piekarni w której kupuję od 30 lat za dziwaka tylko dlatego , że za pełno wartościowe środki płatnicze chcę kupić równie pełnowartościowy towar - nawet jeżeli jego wartość to tylko lub aż 3 bądź 4 pln - to zależy.z poważaniem - długoletni klient - jak do dzisiaj bo znowuż chleb niespodzianka-ale już nie będę reklamował - straty wezmę na siebie.

    • 0 2

  • jadlem smakowalem jest najleprzy

    • 0 0

  • Stare pączki

    Pieczywo ma dobre, lecz z personelem lub obsługą klienta już nie za bardzo. Tytuł "Piekarza Roku' powinien zobowiązywać i nie sprzedawać starych, kilkudniowych podsuszonych ciastek (dzisiaj tj 30,X.2010r w Galerii Bałtyckiej - sprzedano mi starego wyschłego pączka - nie miałbym nic przeciwko gdyby cena była obniżona, lecz była normalna ...
    Życzę poprawy....

    • 0 0

  • Sprostowanie - tradycję na starej 65 letnij piekarni (1)

    kontynuuje brat Andrzeja Janusz i tam jest dopiero chleb z którym można jechać w świat i zęby sobie nie połamać. Gratuluję Panie Januszu

    • 3 0

    • nie za bardzo rozumiem? to osobna piekarnia? jesli tak to gdzie sie miesci?

      • 0 0

  • a ja tam sama piekę chleb (1)

    ...i to na rodzinnym zakwasie. Już tak się w nim wszyscy rozsmakowali, że nie ma mowy o kupowaniu z piekarni. Przyznam też, że nim to nastąpiło kupę lat kupowałam chleb tylko od Szydłowskiego i to na zapas (by nie jeździć do odległych piekarni) po 7-8 bochenków na tydzień, zamrażałam i codzień wyciągałam tyle ile potrzebowałam. W Sopocie od niedawna jest firmowy sklep, wcześneij musiałam jeździć na Żabiankę- tam z Sopotu najbliżej. Dodam, że chleb od Szydłowskiego jako jeden z niewielu po rozmrożeniu smakuje tak jak z Piekarni, bez ściemy- to z pewnością zasługa braku chemii. Dzięki, gratulacje i pozdrawiam

    • 0 0

    • A skład tego chleba czytałaś, czy po czym poznałaś, że nie ma chemii?

      • 0 0

  • kolega koledze nagrodę przyznał... (1)

    ale żeby od razu o tym pisać na trójmiasto? A i zapomnieliście dodać, że Szydłoś był kiedyś prezesem tego światowego "kółka".

    • 4 0

    • uuuuu......

      czyli jednak układziki....

      • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Ludzie biznesu

Zbigniew Canowiecki

Prezes Zarządu „Pracodawców Pomorza”. Jest absolwentem Politechniki Gdańskiej....

Najczęściej czytane