• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Uroczyste wigilie firmowe w Hotelu Gdańsk

24 listopada 2015 (artykuł sprzed 8 lat) 
Zbliżające się Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas dzielenia się radością z bliskimi i ze współpracownikami. Zbliżające się Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas dzielenia się radością z bliskimi i ze współpracownikami.

Zbliżające się Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas dzielenia się radością z bliskimi i ze współpracownikami. Dla tych z Państwa, którzy pragną podarować swoim partnerom biznesowym prezent, który zagwarantuje im dobry start w Nowy Rok, mamy doskonałą propozycję - uroczystą kolację wigilijną w Restauracji Hotelu Gdańsk zobacz na mapie Gdańska, w historycznych wnętrzach XVII w. Spichrza "Góra".



Na wigilijnym stole w Restauracji Hotelu Gdańsk gościć będzie danie wyjątkowo podawane - pieczona faszerowana gęś z modrą kapustą, puree musztardowym i dodatkiem musu z wędzonych jabłek. Gęś, jakiej można skosztować w Restauracji Hotelu Gdańsk, pochodzi z regionalnych gospodarstw Kaszubszczyzny, a serwowana jest w szczególny sposób - szef kuchni kroi gęś przy gościach w czasie trwania spotkania, nawiązując przy tym do starogdańskich tradycji, gdzie gospodarz dzielił gęsinę dla zgromadzonych przy wspólnym stole gości.

W wigilię Nowego Roku chętnie spotykamy się w gronie przyjaciół, aby przywitać Nowy Rok i spróbować dań oryginalnych, rzadko spotykanych w codziennym menu. W wigilię Nowego Roku chętnie spotykamy się w gronie przyjaciół, aby przywitać Nowy Rok i spróbować dań oryginalnych, rzadko spotykanych w codziennym menu.
W wigilię Nowego Roku chętnie spotykamy się w gronie przyjaciół, aby przywitać Nowy Rok i spróbować dań oryginalnych, rzadko spotykanych w codziennym menu. Szef kuchni Restauracji Hotelu Gdańsk w ten szczególny wieczór poleca: Bouillabaise z konfitowaną Syreną i zieloną emulsją sauce vierge czy Ballotine z żabnicy sous vide, Speck, vongole Beurre Blanc, puree estragonowe i pieczony por z czarną solą.

Czas oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia uprzyjemniają nam zapachy nie tylko te, dochodzące z kuchni, ale również takie, które w Brovarni o tej porze roku wypełniają zabytkowe wnętrze. Będą to nuty piernika, wanilii, cynamonu i suszonej śliwki - piwowarzy będą warzyć specjalnie na okazję Świąt piwo piernikowe. Odbicie pierwszej beczki świątecznego piwa odbędzie się 4 grudnia.

Na wigilijnym stole w Restauracji Hotelu Gdańsk gościć będzie danie wyjątkowo podawane - pieczona faszerowana gęś z modrą kapustą, puree musztardowym i dodatkiem musu z wędzonych jabłek. Na wigilijnym stole w Restauracji Hotelu Gdańsk gościć będzie danie wyjątkowo podawane - pieczona faszerowana gęś z modrą kapustą, puree musztardowym i dodatkiem musu z wędzonych jabłek.
Warto pomyśleć już teraz o smacznym prezencie na święta - historia Gdańska zamknięta w butelce. By prezent uczynić bardziej wyjątkowym można zamówić dedykowaną etykietę z logo firmy na butelkach piwa. Bogata oferta voucherów upominkowych ucieszy każdego. Do wyboru mamy: vouchery do Restauracji i Brovarni Hotelu Gdańsk na kolację lub vouchery na ekskluzywne zabiegi do MED SPA, które ukoją nasze zmysły i zrelaksują w czasie jesiennej i świątecznej aury.

Szczegółowa oferta na stronach: www.brovarnia.pl oraz www.hotelgdansk.pl.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (19) 4 zablokowane

  • Wigilia to tradycja.

    Barszcz czerwony z uszkami, pierogi,ryba,bigos itd. Proponowane menu jest dobre na karnawał. Dziękuję nie skorzystam.

    • 7 1

  • Komentarze

    Jak czytam te sztuczne komentarze to nie mogę z beki! ;)

    • 10 1

  • Bardzo obiektywne komentarze...
    Marketing wczesnych lat 2000.
    A w temacie: wigilie firmowe to tandeta i patologia.

    • 3 1

  • Marketingowcy.....

    przestańcie z tymi ochami i achami bo aż się ży...ć chce jak tak człowiek poczyta te komentarze. I tak wszyscy wiedzą jak jest a Wy swoje, że tam tak cudnie, smacznie i blablabla.
    A jak przeczytałem ten post: "...może nie jestem zwilenniczką wigili firmowych, ale zawsze po takiej uroczystości pozostaje miłe uczucie , że można było poznać sie bliżej w atmosferze poza " biurowej"" to już w ogóle myślałem, że padnę. Dziewczyno a szef nie wspominał, żeby pisać tak aby nikt nie wiedział, że tam pracujesz?

    • 0 0

2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Ludzie biznesu

Maciej Dobrzyniecki

Od roku 1994 jest członkiem Business Centre Club i pełni funkcję wiceprezesa. Jest ponadto...

Najczęściej czytane